Crap la cuptor sau Protap de crap asa cum se spune la Sfântu Gheorghe
- Se ia un crap, de preferinta salbatic pentru ca cel de crescatorie este foarte gras, se curata si se fileteaza.
- Se elimina capul si coada de la ultima aripioara de pe spate inclusiv.
- Se taie in bucati generoase de câte o portie si se aseaza in tava in care am pus deja ulei.
- Se asezoneaza cu sare si piper dupa gust si se baga la cuptor pâna este gata. Cât pestele este la cuptor se curatacartofii (in functie de bucatile de peste, câte doi cartofi mari).
- Se taie cartofii in patru sau in doua de-a lungul si se prajesc. Se bate usturoi (generos) in care se adauga condimente, suc de rosii, foi de dafin, apa si un pahar de vin.
- Când crapul este gata, se aseaza cartofii in tava peste crap, se toarna sosul gata preparat si se mai da la cuptor pâna fierbe. Se serveste cu un pahar de vin alb sec alaturi de o femeie frumoasa sau cu gândul la una.
Puteti urmari mai multe articole de gastronomie autentica si pe www.romaniainfomagazin.ro