Diamar Tur

Home / Diamar Tur

Eduard Acsente, administrator la Diamar TUR, GHID DE TURISM, Ghid Local si Ghid National

Diamar TUR SRL din Sfantu Gheorghe va ofera “Excursii Inedite in Delta Dunarii si Dobrogea”, totul in cele mai bune conditii de confort si siguranta, excursii personalizate sau de grup, excursii tematice (fotografie, pescuit, geografie, istorie, flora si fauna, ornitologie, traditii, obiceiuri, cultura locala), excursii in urma carora veti fi incantati de cunostintele detinute si va garantam ca in urma intalnirilor va veti face imediat planuri sa reveniti.

De asemenea, va sfatuim sa nu ezitati sa ne contactati daca va doriti informatii utile despre posibilitatile de cazare, masa, transfer si orice alte eventuale probleme. Va stam cu drag la dispozitie.

Numele meu este Eduard Acsente, sunt ghid de turism national, un profesionist, nascut si crescut in delta, iubesc aceste locuri la nebunie si sunt convins ca noi, cei care traim azi aici, “am imprumutat acest minunat pamant de la copiii nostri si avem datoria sacra sa-l restituim macar asa cum este el acum. Sub acest considerent imi doresc sa fac un altfel de turism, un turism specializat pe geneza, istorie, traditii, cultura si obiceiurile zonei, astfel ca, turismul care cunoaste o dezvoltare interesanta in ultima vreme, sa se faca intr-un mod sustenabil si predictibil, fara a altera valorile de aici.

Vreau ca in calatoriile noastre sa povestesc tuturor si mai ales generatiilor viitoare despre comoara fantastica aflata pe aceste meleaguri, despre bogatia extraordinara aflata pe fiecare fir de nisip si iarba, pe fiecare carare, dupa fiecare copac, in fiecare gura de aer pe care o respiram si pe aripile fiecarei pasari care zboara pe aici. Imi doresc ca toti cei care ne calca pragul sa respecte si sa inceapa sa iubeasca acest minunat colt de rai plin de farmec si sa povesteasca tuturor ca aici exista oameni care ii asteapta cu bratele deschise intotdeauna.

Excursiile si vizitele care se pot face aici sunt incantatoare. Combinatia de castre romane, cetati medieval, multiculturalitatea etnica, traditii, obiceiuri, forme de relief, flora si fauna, peisaje extraordinare este unica in lume. Totul este deosebit aici. Unitatile de cazare sunt multe si pentru toate gusturile iar localnicii ofera de multe ori, pe langa cazarea in casele lor curate si ingrijite si posibilitatea de a manca bucate gatite traditional in functie de etnia din care fac parte iar asta este cel mai interesant mod de a interactiona cultural cu ei.

Indiferent de zona pe care o alegi pentru vizita sau excursie, aproape peste tot gasesti ceva interesant de facut. Din cetatile si orasele construite de greci pe malul marii, Callatis-Mangalia, Tomis-Constanta, Orgame(Argamum)-Jurilovca, Histria-Istria, Halmiris-Murighiol, Preslavita-Nufaru, pesterile locuite de sfintii care au adus crestinismul in Europa, pestera Sfantu Andrei sau pestera Casian, castrele si monumentele romane, Adamclisi, Capidava, cetatile medievale, Enisala, Noviodum, multitudinea de manastiri ortodoxe, Cocos, Celic Dere, Casian, celebrele podgorii Macin, Niculitel, Murfatlar, sau pur si simplu in aceasta gradina a lui Dumnezeu care se numeste Delta Dunarii, intotdeauna vor exista legende care te vor fascina, rasarituri si apusuri de soare care te vor emotiona, peisaje care te vor fermeca, oameni care te vor incanta si locuri care-ti vor taia respiratia.

Daca alegi sa explorezi Dobrogea si mai ales Delta Dunarii, o poti face intr-o zi, doua, trei sau mai multe dar din experienta stiu ca de obicei nu-ti ajunge o viata sa cunosti cate ceva din ceea ce ascund aceste frumoase locuri. Asa cum spunea Marcel Proust:” Adevarata calatorie de descoperire nu inseamna a cauta noi peisaje, ci a privi totul cu alti ochi”, este foarte important sa alegeti omul potrivit care sa va prezinte aceste locuri, iar eu, fara falsa modestie, sunt unul dintre ei.

Putem face vizite sau excursii in zona continentala, in urma unui program stabilit in prealabil, sau in delta la padurile subtropicale cu stejari de 700 de ani si liane unde vedem caii liberi, pe lacuri si canale cu nuferi si pasari, pe insula Sacalin unde gasim cel mai nou pamant al lumii, in localitati, unde ascultam legendele locurilor si afla o multime din traditiile locuitorilor. Putem face degustari de vinuri de la cramele existente in zona dar si degustari de caviar dupa ce ascultam povestile pescuitului la sturion, putem manca mancaruri din peste absolut fabuloase si mai ales putem interactiona cu oameni din etnii diferite care locuiesc aici in pace si intelegere, pentru ca nu-i asa, aici totul este parca din alt timp si din alte vremuri.