Storceac de Sturion

Storceac de Sturion

Storceac -ul este o ciorbă de sturion specifică localității Sfântu Gheorghe. O combinație între o ciorbă ucraineană dulce și o ciorbă ardelenească. Pe vremuri, din cauza transhumanței, mulți ciobani au ajuns cu oile in Sfântu Gheorghe,  Deltă și și-au lăsat amprenta și asupra anumitor feluri de mâncare.
Câteva bucăți de sturion de 50 g aproximativ, legume: ceapă, ardei gras, țelină, pătrunjel, păstărnac, morcovi, cartofi și varză, 1 kg zer de brânză, smântănă și leuștean.
Peștele se dă cu un praf de sare, să se indulcească. Legumele se taie mărunt și se pun la fiert. Se toacă varză și se adaugă după ce legumele au fiert puțin. Când sunt gata legumele se adaugă peștele care fierbe destul de repede. Se acrește cu zer și eventual zeamă de lămâie, pentru cei care doresc mai acru, care trebuie sa fiarbă putin. Se drege cu smântăna si se asezonează cu leuștean. După gust se poate servi si cu puțin mujdei slab.

Mai multe retete autentice puteti gasi si pe ROMANIA INFO MAGAZIN, sectiunea GASTRONOMIE

Leave a Reply

Your email address will not be published.